0 položek
v celkové ceně s DPH:
0,- 
JavaScript musí být povolen pro správnou funkčnost systému.
DETAIL PRODUKTU

Michelin CrossClimate 225/60 R16 102W XL

124124Kód:

Michelin

Výrobce:
Technické parametry
225 Šířka
60 Profil
16 Průměr
102 Index nosnosti (LI)
W Index rychlosti (SI)
ne RFT (dojezdové pneu)

Použité obrázky jsou pouze ilustrativní. Konkrétní provedení se může lišit.

Popis pneumatiky Michelin CrossClimate 225/60 R16 102W XL

Nový MICHELIN CrossClimate  je kombinací technologií letních a zimních pneumatik. Technologií, o kterých jsme se až dosud domnívali, že jsou neslučitelné.

MICHELIN CrossClimate je skutečně pokroková pneumatika, protože je schopna se přizpůsobit různým klimatickým situacím. Je to jediná pneumatika, které v sobě spojuje výhody letních i zimních pneumatik.

Její brzdná dráha na suchém povrhu je krátká.

Získala nejlepší známku "A", definovanou evropským označením pro brzdění za mokra.

Byla schválena pro používání v zimě, což je možné identifikovat podle loga 3PMSF (3-Peak Mountain with Snow Flake – symbol hory se třemi vrcholy se symbolem sněhové vločky na bočnicích pneumatiky), který označuje to, že je možné ji používat v zimě, včetně zemí, kde je ze zákona povinné mít na vozidlech zimní pneumatiky.

Nový MICHELIN CrossClimate k těmto vlastnostem ještě přidává ty, které mají charakteristický podpis všech pneumatik Michelin: vysoký počet najetých kilometrů, energetická účinnost a pohodlí. Pneumatika bude k dispozici nad rámec již existujícího katalogu řad zimních a letních pneumatik. Tato skutečnost bude důležitá zejména na jistých trzích a za jistých podmínek.

Vlastnosti nového MICHELIN CrossClimate jsou výsledkem kombinace tří technologií:

Inovovaná směs běhounu: Za prvé, oblast běhounu je mimořádně pružná a zvyšuje schopnost směsi přilnout se k nejmenší nerovnosti povrchu silnice za každých podmínek (sucho, mokro, sníh – jak je možné dotknout se povrchu země skrze sníh?). Za druhé, nový podběhoun optimalizuje energetickou účinnost pneumatiky tím, že snižuje produkování tepla. Inženýři Michelinu snížili narůstání tepla díky použití nejnovější generace siliky, která tvoří součást gumové směsi, díky čemuž se zlepšila celková energetická účinnost MICHELIN CrossClimate.

Kombinace jedinečného vzorku dezénu ve tvaru V s novými 3D do sebe zapadajícími lamelami. Tento jedinečný vzorek dezénu ve tvaru V s evolučním úhlem optimalizuje přilnavost na sněhu:
-
Bočně díky úhlu středové oblasti dezénu
-
Podélně díky úhlu, který se rozšiřuje do oblasti ramen

Tento vzorek dezénu ve tvaru V je kombinován s novými samoblokovacími 3D lamelami: tyto celohluboké lamely, které jsou mimořádně zvlněné, různě silné a s komplexní geometrií, vytvářejí na sněhu efekt drápů a tím zvyšují záběr.

Svislé a horizontální vlny jsou samoblokovací. To znamená, že jsou spojeny dohromady kvůli větší pevnosti bloků dezénu. Díky tomu je pneumatika stabilní bez ohledu na to, jakým silám je nucena čelit: podélné síle při brzdění a zrychlování a boční síle při zatáčení. Proto je řízení s touto pneumatikou a její obecné chování za sucha lepší. S touto kombinací pokrokových technologií je celková pevnost dezénu lepší, což nejen zlepšuje přesnost jízdy, ale také maximalizuje životnost pneumatiky.

Tato kombinace pokrokových technologií plus přítomost technologie EverGripTM v ramenu nabízí skvělé vlastnosti při jízdě na sněhu, přesnou jízdu za sucha a dlouhou životnost.

Pokroková kombinace  bloků dezénu se zkosenými hranami s vysokovýkonnostními lamelami je zárukou optimálního kontaktu s povrchem vozovky, což zlepšuje vlastnosti při brzdění za sucha. S tímto pokrokovým designem Michelin také kombinuje zkosené rohy s komplexními a celohlubokými lamelami pro vynikající brzdění a záběr na sněhu.

Pro navržení této pokrokové pneumatiky a její vývoj Michelin využil své znalosti chování motoristů. Cílem Michelinu je poskytnout nejvhodnější pneumatiku pro každé použití a každý typ jízdy. Cesta k tomuto cíli má tři fáze:

Pochopení. Motoristé každý den čelí nečekaným změnám počasí, dešti, sněhu a poklesům teploty. Řešení, která mají dnes k dispozici nebo postoje, které přijímají, je plně neuspokojují. Proto podle studií, které Michelin prováděl, nastává následující:

65% evropských motoristů používá letní pneumatiky celý rok, čímž ohrožuje svou bezpečnost, když je chladné počasí, sníh a led. Toto číslo je tvořeno  20% podílem v Něměcku, kde nařízení vyžadují, aby kola v zimě byla osazena zimními pneumatikami a 76% podílem ve Francii, kde není žádné takovéto nařízení (Zdroj GFK – Studie chování evropských spotřebitelů - 2014).

4  z 10 evropských motoristů považují sezónní výměnu pneumatik za omezení a nechají ji až na poslední chvíli (Zdroj Ipsos – Kupní chování v zimě 2014/2015). Proto ti, kteří nemohou nebo nechtějí přijmout náklady a nepohodlí s tím spojené, odmítají osadit na své automobily v zimě zimní pneumatiky.

3% řidičů v Něměcku a 7% řidičů ve Francii používá své zimní pneumatiky celý rok, čímž ohrožují brzdění za sucha, zejména když je teplo, a zvyšují svou spotřebu paliva.

Inovace umožňují Michelinu dosáhnout skvělou rovnováhu mezi pokrokovými technologiemi a užíváním. Každý rok Michelin investuje více než 640 milionů EUR do svého výzkumu a vývoje, provede 75 000 testů mezi svými uživatelů po celém světě a dotazuje se více než 11 000 kupujících pneumatik.

Nový MICHELIN CrossClimate má jednoduše všechny bezpečnostní vlastnosti a je ekonomická. Motoristé tak mohou jezdit celý rok, bez ohledu ma počasí jen s jednou pneumatikou.

Zdroj: Michelin ČR

Odkaz na video:

https://youtu.be/tB5gkSF5mQ0

https://www.youtube.com/watch?v=lE1SXnDtz24&feature=youtu.be

Alternativní pneumatiky
DOSTUPNOST EUUvedené množství bylo k dispozici při poslední aktualizaci skladových zásob na zahraničním skladě výrobce nebo dodavatele. Stav skladu je aktualizován několikrát za hodinu.
Sklad EU   3ks
Dodání:7-10 pr. dní 2.143,-bez DPH 2.593,- s DPH
Množství:
Ks
DOSTUPNOST ČRUvedené množství bylo k dispozici při poslední aktualizaci skladových zásob na našem mimopražském skladu nebo skladu výrobce či jiného dodavatele. Stav skladu je aktualizován několikrát za hodinu.
Sklad ČR   7ks
Dodání:1-3 pr. dny 3.956,-bez DPH 4.787,- s DPH
Množství:
Ks
DOSTUPNOST EUUvedené množství bylo k dispozici při poslední aktualizaci skladových zásob na zahraničním skladě výrobce nebo dodavatele. Stav skladu je aktualizován několikrát za hodinu.
Sklad EU> 12ks
Dodání:7-10 pr. dní 4.041,-bez DPH 4.890,- s DPH
Množství:
Ks
DOSTUPNOST ČRUvedené množství bylo k dispozici při poslední aktualizaci skladových zásob na našem mimopražském skladu nebo skladu výrobce či jiného dodavatele. Stav skladu je aktualizován několikrát za hodinu.
Sklad ČR   4ks
Dodání:1-3 pr. dny 2.784,-bez DPH 3.369,- s DPH
Množství:
Ks

NABÍDKA PRODUKTŮ
Platební metody
Doporučte nás

Nejprodávanější
NAPIŠTE NÁM


BELA servis s.r.o. - prodejce levných pneu, Mladoboleslavská 73, Praha 9 Kbely, 197 00, ČR IČ:26489384, DIČ:CZ26489384, Tel: +420 286 006 999, Fax: +420 286 006 998, info@levnepneu.cz

 


 

Doporučujeme: Seznam.cz, Google.com, Nákladní doprava, Firmy

© 2010, všechna práva vyhrazena
[module PUBLISH.TopList not licensed]